VOORTGANG VAN DE MONTAGE
12 februari 2020

Door langdurige ziekte en andere omstandigheden heeft de voortgang van de montage helaas ENORME vertraging opgelopen.

Na een verhuizing naar Hilversum begin juni 2019 werd een en ander weer opgepakt.
Begin maart 2020 volgt alweer een verhuizing naar, gelukkig, eindelijk een echt 'rustpunt', alwaar de montage afgerond wordt.

Het streven is om eind juni 2020 de film af te hebben en de premiere in de herfst van 2020 te laten plaatsvinden.

79 UUR, 13 MINUTEN EN 17 SECONDEN
16 januari 2016

Vandaag werden de allerlaatste opnames gedraaid!
Totaal 79 draaidagen leverden 79 uur, 13 minuten en 17 seconden aan beeldmateriaal op.
Ik dank iedereen die al die uren mogelijk heeft gemaakt!
De montage is begonnen...
DRAAIDAG 60
31 juli 2015

Een kleine 'mijlpaal' voor de documentaire: er zijn 60 draaidagen gedaan!
De verwachting is dat er uiteindelijk zeker 75 draaidagen zullen zijn voordat de eindmontage definitief een aanvang gaat nemen.
MEDEWERKING VAN DE CHRISTENGEMEENSCHAP
23 juni 2015

Vandaag bracht ik een bezoek aan het secretariaat van De Christengemeenschap in Den Haag om in het archief te 'snuffelen'.
De Christengemeenschap is voormalig eigenaar van conferentieoord 'Land en Bosch', waarvan de tuinderij vroeger deel uitmaakte.
Na een uiterst vriendelijke ontvangst toonden Karin de Leeuw en Rob Zijlma zich aldaar ZEER behulpzaam bij o.a. het doorzoeken van de vele, vele documenten.
CROWDFUNDING
April / Mei 2015

Om de kosten voor de documentaire (bestaande uit o.a. de aanschaf van 4 Terabyte harde schijven en een diascanner, reiskosten, het drukken van een flyer etc. etc.) heb ik diverse bedrijven en particulieren / families bereid gevonden om mij enige financiele verlichting te geven. Waarvoor mijn GROTE dank!
OUDE FILM LAND EN BOSCH
16 maart 2015

Een korte film, waarin beelden van Land en Bosch(zigt) te zien zijn, is mij welwillend ter beschikking gesteld door Arthur Kortenoever, waarvoor mijn grote dank!
Op deze 'still' uit de film is de winkel (indertijd een stal) van Land en Boschzigt te zien.
De filmbeelden zijn denkelijk in het begin van de jaren 50 van de vorige eeuw gemaakt...
IN MEMORIAM DOROTHEE MEKKES
4 februari 2015

Op 31 januari j.l bereikte mij het verdrietige bericht dat Dorothee, wijngaardenier van Land en Boschzigt, is overleden. Ik had het genoegen om haar op de wel zeer zonnige vrijdag 3 oktober 2014 nog te mogen interviewen. Het was tevens mijn eerste interview en in die begintijd van de documentaire was ik nog wat onzeker.
Haar welwillende medewerking aan de documentaire over Land en Boschzigt droeg dan ook veel bij aan mijn zelfverzekerdheid, waarvoor ik haar dank ben verschuldigd.
Ik betreur het zeer dat zij de film, waarvan zij deel uitmaakt, niet zal kunnen zien.
WEBSITE ONLINE
15 januari 2015

De website voor de film over Land en Boschzigt staat online!
Vele geinteresseerden kunnen vanaf heden op de hoogte blijven van de voortgang van de documentaire, waarvoor tot op heden al 23 draaidagen zijn gedaan.

Grote dank ben ik verschuldigd aan Studio Aga Rietdijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van deze website en aan Micrantha Webdevelopment voor de nodige ondersteuning op het gebied van de onderliggende codering. Beiden werkten geheel op vrijwilligersbasis. Geweldig!